Monday, April 7, 2008

Ashraf Berlakon Dari Mata Arisa

Pelakon kacak yang semakin meningkat naik, Ashraf Muslim kini membintangi sebuah drama terbitan Bright Network, iaitu 'Dari Mata Arisa' yang akan ditayangkan di RTM 1. Ashraf akan membawa watak Eddy Sham.

Drama bersiri “Dari Mata Arisa” mengisahkan seorang gadis bernama Arisa yang pada zahirnya seorang yang periang, tetapi di sebalik gelak tawa, senda guraunya tersimpan satu kisah yang agak pahit untuk ditelan. Adik kembarnya, Ayana, telah pergi bersama cinta yang tidak kesampaian dan keluarganya telah dibenci oleh ibu saudaranya sendiri. Kehadiran Eddy Sham dan Akif Zamani telah mengocak jiwa remaja Arisa.

Kedua-duanya mempunyai personaliti yang menarik dan berkarisma. Mereka mempunyai impian yang sama iaitu ingin memberi dan menerima cinta. Di sebalik kekeliruan Arisa untuk memilih cinta Akif dan Eddy, Not dan Lily menjadi teman yang sentiasa bersamanya.

Arisa akhirnya telah menerima cinta Akif. Sayang sekali, di saat cinta sampai ke puncak, sesuatu yang tidak diingi telah terjadi. Redhakah Akif menerimanya? Berjayakah Arisa mempertahankan cinta sedangkan nasib cintanya di tangan orang lain?

“Dari Mata Arisa” ini merupakan sebuah drama adaptasi dari novel “Kau Sayangku” nukilan Cik Bikash Nur Idris yang diterbitkan oleh Alaf 21 Sdn Bhd, yang ditulis semula oleh Puan Sujiah Salleh ke dalam bentuk drama bersiri.

2 comments:

ifh said...

alamak.
tidak..
saya da pernah bace da novel kau sayangku tu..
memang setuju sangat bila arisa pilih akif zamani..
tapi..
dlm drama ni pulak..
saya langsung tak setuju.
sebabnye eddy dlm drama ni hensem sgt drpd akif zamani..
ni yg buat x puas hati ni..
kenape ashraf muslim tak jadi akif zamani..
lagi best..
lagi hensem..

teyqa said...

stuju sgt dgn u, ifh!