Tuesday, May 20, 2008

DIANA DANIELLE & ASHRAF MUSLIM @ DRAMA RAHSIA DI SEBALIK WAJAH

Peminat setia pelakon cantik dan berbakat Diana Danielle & pelakon macho Ashraf Muslim seharusnya tidak melepaskan peluang menyaksikan ikon di kalangan remaja ini melakonkan watak gadis psiko menerusi Rahsia Di Sebalik Wajah (23 Mei 2008) mengisi slot Citra, jam 10.00 malam di RTM2.Jika sebelum ini Diana Danielle yang sinonim dengan watak gadis lemah dan pelakon air mata namun menerusi Rahsia Di Sebalik Wajah menyaksikan wataknya sebagai Jasmin, gadis yang berdepan tekanan apabila keluarganya menghadapi konflik misteri pembunuhan yang mengheret ibunya ke muka pengadilan kerana disyaki membunuh si ayah. Namun hakikatnya di sebalik pembunuhan itu tersembunyi kebenaran siapakah pembunuh sebenarnya.

Rahsia Di Sebalik Wajah turut dibintangi pelakon kacak Ashraf Muslim, Zizan Nin, Haleeda, Noniswara, Hazira Qistina dan Roy Azman.Rahsia Di Sebalik Wajah menyorot kisah gadis bernama Jasmin yang secara kebetulan berkenalan dengan pemuda idamannya, Syahzman yang bekerja sambilan di kedai buku. Dia mengenali Syahzman sebagai seorang sahabat yang menjadi lelaki idamannya. Justeru Jasmin menjalani kehidupannya dengan penuh keceriaan.

Sesuatu yang begitu mengagumkan apabila Jasmin mengetahui sepenuhnya latar belakang Syahzman malah begitu bersungguh mahu membantu pemuda itu menyelesaikan masalahnya yang kerap diganggu makhluk halus.

Jasmin begitu bersungguh mahu membantu Syahzman. Pelbagai usaha dilakukan namun segalanya tidak mampu mengeluarkannya daripada dibelenggu makhluk itu. Malah semakin lama semakin teruk dia diganggu sehingga kemuncaknya makhluk itu hampir-hampir menampakkan dirinya.

Buntu mencari jalan penyelesaian, Jasmin meminta nasihat daripada ibu saudaranya, Emma, pakar psikiatrik yang baru pulang dari Scotland. Namun pertemuan Jasmin dengan Emma untuk menyelesaikan kes Syahzman telah membongkar rahsia kebenaran yang mengecewakan hati gadis itu tentang hakikat kewujudan Syahzman.

Jasmin sebenarnya terperangkap dengan memori hitam dalam hidupnya yang melibatkan kematian ayahnya yang telah mendera ibunya secara mental dan fizikal selama bertahun-tahun. Faktor apakah yang mendorong Jasmin ‘menghidupkan’ teman dampingannya itu melalui halusinasinya?

Jangan lepaskan peluang menonton kesudahan Rahsia Di Sebalik Wajah (23 Mei 2008) mengisi slot Citra, jam 10.00 malam di RTM2 yang sarat dengan erti pengorbanan seorang ibu demi kebahagiaan dan masa depan anak kesayangannya.

2 comments:

winter gurl said...

nice couple:)

rzi said...

bro asyraf...minta tolong sgt2 mcmana nk dapat balik cd atau apa jgk untuk drama rahsia di sebalik wajah tu...rzi_33@yahoo.com