Tuesday, August 5, 2008

TERBARU DARI ASHRAF MUSLIM

Ashraf baru sahaja selesai berlakon dalam teater muzikal Patriot. Memang suka dan minat sangat berlakon teater. Orang kata, Ashraf dah gian untuk berlakon teater. Apa taknya, dengan berlakon teaterlah Ashraf dapat belajar menghayati watak dan membina karakter tersendiri dalam setiap lakonan.

Jangan lupa kepada peminat semua, Ashraf akan berlakon dalam sebuah lagi teater besar yang akan berada di Istana Budaya nanti. Ashraf rasa ramai dah tahu tajuk teater tersebut... yang tak tahu tu, cubalah teka. Klunya, teater ini diarahkan oleh Ahmad Idham.

Terbaru, selepas selesai teater Patriot, tidak bermakna Ashraf dapat berehat. Banyak lagi kerja yang perlu dibuat. Hari ini, Ashraf ada rakaman sebuah program game show di NTV7. Pada mulanya Ashraf rancang nak berpasangan dengan Sherry Ibrahim tetapi Sherry tidak dapat hadir. Jadi, terpaksalah Ashraf berpasangan dengan Yatt.

Untuk drama terbaru, pada esok (7 Ogos), Ashraf akan mula masuk lokasi sebuah drama yang berjudul Ni Yang Ratip. Drama ini akan menggantikan drama Kekasihku Seru dan bakal mengisi slot Seram di TV3. Diarahkan oleh Ahmad Idham, Ashraf rasa sangat teruja sebab watak yang Ashraf pegang kali ini lain sikit. Percaya tak, Ashraf akan berlakon watak seorang Ustaz pula bernama Ustaz Amirul. Seorang ustaz yang berperwatakan alim, baik, berpegetahuan tinggi dalam agama, warak dan pandai mengaji. Ramai tak percaya, Ashraf dapat mengaji Quran dengan baik. Termasuklah pengarah drama ini sendiri. Alhamdulilah, Ashraf rasa bersyukur sebab dapat berlakon di bawah arahan Ahmad Idham dan Ashraf akan berikan kerjasama sepenuh hati untuk drama ini.

Ini adalah kali pertama Ashraf berlakon untuk sebuah drama seram. Drama 13 episod ini mengisahkan tentang amalan dan kepercayaan seorang bomoh di sebuah kampung yang bernama Niang Ratib. Orang kampung tersebut terlalu taksub dan mempercayai segala amalan dan ajaran bomoh tersebut walaupun ajaran tersebut sesat dan tidak betul. Kehadiran Ustaz Amirul telah mengubah persepsi orang kampung. Ini menjadikan bomoh itu marah dan cuba buat perkara yang tidak baik kepada Ustaz Amirul. Berjayakah bomoh tersebut melakukannya? Itu korang kena tonton drama ini. Selain Ashraf, drama ini akan dilakonkan oleh Liyana Jasmay, Fauzi Nawawi dan ramai lagi.

1 comment:

noor azmi muhamad miswan said...

assalamualaikum abg Ashraf Muslim, boleh kite nak bersahabt dengan Ashraf saya ikhlas nak b'kawan dengan Ashraf...... ade email tak?